De Verdejo druif wordt gerekend tot de beste witte druivenrassen in Spanje. Het wijngebied Rueda is het beste wijngebied als het gaat om de vinificatie van de Verdejo-druif. Met de Verdejo druif worden zeer aromatische, zachte wijnen met ‘body’. De Verdejo wordt veel aangeplant in de omgeving van Valladolid, Segovia en Avila. Het is het belangrijkste druivenras van het wijngebied Rueda.

Kleur, geur en smaak

De Verdejo toont in de geur uitgesproken aroma’s van grapefruit, citrus, bloesem, mineralen en kruiden. De wijnen van de verdejo druif vertonen over het algemeen een karakteristieke lichte bittertoon. Spaanse druivensoort voor witte wijn die wijnen van goede kwaliteit kan opleveren. Deze druivensoort oxideert gemakkelijk. De wijnen zijn goed van structuur en hebben een goede balans. Verdejo’s wijnen hebben de geur en smaak van peren en krijgen na enige jaren op fles honingachtige tonen met een duidelijke indruk van noten. Één van de vijf klassieke druivensoorten voor Madeira.

Wijn en spijs

Wijn gemaakt van Verdejo druiven is vaak fris. In de geur aroma’s van gras en tropische fruit met een florale en kruidachtige hint. Elegante en rijke mond die vlezig en goed gestructureerd is. In de smaak veel fruit. Tropisch fruit en citrus wisselen elkaar af. Uitbundig in de neus en mond. Een mooie combinatie met salades, pasta’s en rijpe kazen, koude vleeswaren, wit vlees, vis en zeevruchten.

Populaire wijnen van Verdejo