Wijnlanden

Wijn wordt in meer landen geproduceerd dan je zou denken. Natuurlijk wordt de meeste wijn geproduceerd in de klassieke en ook meest bekende landen. Toch komen er steeds meer landen bij waar mooie wijn geproduceerd wordt. Ook in ons eigenland ontstaan steeds meer wijngaarden.

Frankrijk

Frankrijk is een van ’s werelds meest gerenommeerde wijnland. Frankrijk staat vooral bekend om zijn klassieke variëteiten zoals Chardonnay, Cabernet Sauvignon en Syrah en heeft een rijke productiegeschiedenis die eeuwen teruggaat. Binnen zijn vele wijnregio’s, zoals Bordeaux en Bourgondië, verbouwt Frankrijk een grote verscheidenheid aan druiven die in de loop van de tijd tot in de perfectie zijn gecultiveerd. Sommige worden zelfs beschouwd als ‘Grand Cru’ – een elite-aanduiding die elke oogst aan slechts een handvol Franse wijnen wordt verleend. Sommige wijngaarden hebben een lange familiegeschiedenis; anderen produceren uiterst gewilde kleine batchwijnen die internationale bekendheid hebben gekregen van zowel wijncritici als het grote publiek. Met een overvloed aan stijlen voor alle smaken, is het geen verrassing dat Frankrijk een onmiskenbare favoriet is onder oenofielen die op zoek zijn naar een unieke, onvergetelijke ervaring in hun zoektocht naar opmerkelijke flessen.

Italië

Italië staat bekend als een van de grootste wijnlanden ter wereld. Voor vele decennia heeft het land gehamerd op traditie en vernieuwing om druiven van topkwaliteit te produceren. De Italiaanse wijngaarden worden omringd door unieke terroirs, boordevol intense aroma’s, verschillende druivensoorten en veelbelovende smaken. Niet alleen hebben recentelijk bekroonde wijnen uit Italië geproefd, maar ook blijft datgene wat dit land zo aantrekkelijk maakt in stand, namelijk de ontelbare lokale cabaretstypes die reisgezelschappen betoveren met hun unieke smaak en toegankelijkheid. Zo zal je tijdens je verkenning van Italiaanse wijnegions niet teleurgesteld zijn met al het rijke aanbod dat er te proeven valt.