De Bonarda-druif is een variëteit van wijndruiven waarvan wordt aangenomen dat deze zijn oorsprong vindt in Alexandrië, Egypte. Het wordt nu geteeld in Kroatië, maar ook in de regio Piemonte in Italië en in Argentinië. Wijnen gemaakt van de Bonarda-druif zijn typisch licht en bedoeld om jong te worden geconsumeerd. Deze druivensoort is klein van formaat en produceert sap met een hoge concentratie en veel rode fruitsmaak. Bonarda-druiven worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan verschillende wijnen te maken, waaronder rode wijnen, rosés en mousserende wijnen. De druif wordt soms ook gebruikt bij de productie van grappa. Bonarda-wijnen zijn typisch licht van smaak en hebben een hoge zuurgraad. Ze vertonen vaak smaken van rood fruit, zoals kersen en aardbeien. Bonarda-wijnen zijn meestal bedoeld om jong te worden geconsumeerd en zijn niet bedoeld om te rijpen.

In de wijngaard

In de wijngaard is de bonarda-druif een hoogproductieve variëteit die resistent is tegen de meeste plagen en ziekten in de wijngaard. De druif kan ook koud weer en vorst verdragen, waardoor het een goede optie is voor telers in koelere klimaten. De bonarda-druif is een relatief nieuwe druif en als zodanig wordt er nog veel onderzoek gedaan naar de beste manieren om de druif te telen en te vinificeren. In de wijnmakerij worden bonarda-wijnen meestal gemaakt met behulp van koolzuurmaceratie, een proces waarbij hele druiventrossen worden gefermenteerd in een tank met koolstofdioxide. Deze methode van vinificatie resulteert in wijnen met een lichte body en een hoge fruitigheid. Bonarda-wijnen worden meestal vroeg gebotteld en ondergaan geen vatrijping.

Eten en drinken

Bonarda-wijnen zijn populair in Argentinië, waar de druif bekend staat als charbono. In Italië staat de druif bekend als bonarda piemontese. Wijnen gemaakt van de bonarda-druif zijn typisch licht en fruitig, waardoor ze gemakkelijk te drinken en benaderbaar zijn. Ze zijn meestal bedoeld om jong te worden geconsumeerd en zijn niet bedoeld voor veroudering. Bonarda-wijnen zijn veelzijdig en kunnen op zichzelf of in combinatie met voedsel worden gedronken. Populaire voedselcombinaties voor bonarda zijn onder meer gegrild vlees, pastagerechten en pizza. 

Wijnen

 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.