De Malbec is druif waar prachtige meestal stevige rode wijnen van worden gemaakt. Van oudsher wordt de druif verbouwd in Frankrijk. In de Franse plaats Cahors ligt de oorsprong van de druif. Hier zal je de druif alleen eerder onder de naam Côt of Auxerrois tegenkomen. In de Bordeaux vinden we de druif ook terug en dan met name in de Haut-Médoc. De druif wordt hier altijd gemend met andere druivensoorten zoals de merlot, cabernet sauvignon en de cabernet franc. De druif is vandaag de dag vooral bekend door zijn succes in Argentinië. Hier worden hele mooie cépagewijnen (alleen Malbec) gemaakt. Inmiddels wordt druif in Argentinië zelfs gezien als de nationale Argentijnse druif.

Kenmerken van Malbec druiven

De Malbec is een donkere druif met veel kleurstof en krachtige tannines. In Frankrijk levert dit donkere en stevige wijnen op. In Argentinië brengt de druif diep gekleurde wijnen met stevige tannines op. De wijnen zijn alleen veel toegankelijker en eleganter.

Kleur, geur en smaak van Malbec wijnen

De kenmerken smaken van wijnen van Malbec zijn kersen, pruim, blauwe bes, braam, framboos, cacao, vanille en tabak. De smaken zijn afhankelijk van het klimaat. Malbec uit een koel klimaat heeft aroma’s van kersen en/of framboos terwijl de wijnen uit de warmers klimaten naar pruimen en bramen proeven.

Populaire wijnen van Malbec