Hugo wijn is in korte tijd een zeer populair drankje geworden. Hugo is een fris, fruitig en sprankelend drankje. Eigenlijk is het een cocktail. Het is gemaakt door aan witte mousserende wijn vlierbloesem en verse munt toe te voegen. Het is aan te raden om zelf ook nog een schijfje limoen toe te voegen. Wanneer je de samenstelling weet is het goed voor te stellen dat dit een heerlijk feestelijk en fris drankje is. Prima als aperitief of in de tuin in de lente of de zomer.

Hugo is geen prosecco

Een vaak gestelde vraag is of Hugo hetzelfde als prosecco is. Dat is alleen niet zo. Prosecco is droger (minder suiker en minder zoet). Hugo wijnen zijn zoeter en fris. De reden dat ze veelal als hetzelfde gezien worden is dat het allebei heel goede aperitieven zijn. Maar wel met een eigen karakter.

Waar en hoe is Hugo wijn ontstaan?

Hugo wijn komt oorspronkelijk uit het Italiaanse Zuid-Tirol, Bolzano. Zeker in Noord-Italië is de drank niet meer weg te denken. Stefan Zanotti en Thomas Divina hebben het drankje bedacht. Zanotti was werkzaam bij een beroemde wijngaard en eigenaar van een bar, waar Divina werkzaam was. Al jaren mixten ze het drankje Hugo zelf, maar wat zouden ze het fantastisch vinden om deze populaire cocktail kant-en-klaar op de markt te brengen. De heren hebben zich inmiddels ontpopt tot ware trendsetters. Ook worden er al varianten van deze cocktail op de markt gebracht. Zo is er nu ook de rosé variant, die er ook nog eens heel verleidelijk uit ziet.

Welke Hugo wijnsoorten zijn er?

In eerste instantie waren de Hugo cocktails gemaakt van witte wijn. Later kwamen er ook Hugo wijnen gemaakt van rosé variant. Er zijn ook steeds meer biologische wijnen en alcoholvrije Hugo wijnen.

Hoeveel alcohol zit in Hugo wijn?

Hoewel er verschillende Hugo wijn soorten zijn, zit er in alle wijnen een beperkt percentage alcohol. In de meeste Hugo wijnen zit een percentage van 5 tot 7% alcohol. In die zin is Hugo wijn behoorlijk licht in vergelijking met een andere wijnsoort.

Eten en drinken

Hugo wijn of een Hugo cocktail kan je het beste ijskoud drinken. Dat is het drankje het lekkerst. Uiteraard met een schijfje limoen of citroen. Het past bij de frissen en fruitige eigenschappen van de heerlijke mousserende wijn. Je kan het zo drinken maar een paar ijsblokjes en muntblaadjes toevoegen is nog iets lekkerder en staat ook vrolijk en feestelijk.

Zelf een Hugo cocktail maken?

Neem een glas van meer dan 200 ml en schenk 30 ml vlierbloesemsiroop in het glas. Voeg de 120 ml Prosecco en 30 ml spa rood (of een alternatief) toe. Roer het geheel tot een goed mengsel. Voeg een paar takjes munt en uiteraard een schijfje limoen toe. Voeg verder nog naar wens een paar ijsklontjes. Wil je meer maken dan moet je hoeveelheden even vermenigvuldigen.

Meer Hugo wijnen

Blauwe Hugo

Net zoals er bij andere wijnen kleurtjes worden toegevoegd is dit bij Hugo ook het geval. Er is dus nu ook blauwe Hugo verkrijgbaar. De kleur heeft overigens niets met de smaak te maken. De enige functie van de blauwe kleur is omdat het leuk kan zijn om iets anders te serveren of te drinken.