Wanneer je meerdere flessen wijn in huis bewaard dan heb je een wijnrek nodig. Deze zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Het is dus nodig om jezelf een aantal vragen te stellen wanneer je een wijnrek wilt kopen:

  1. Hoeveel flessen wil je opslaan?
  2. Op welke plaats moet het wijnrek staan?
  3. Van welk materiaal moet het wijnrek gemaakt zijn?
  4. Hoeveel geld wil je er voor uitgeven?

 

Een wijnrek heb je nodig als je wijn wilt opslaan.

Hoe flessen moeten er in het wijnrek?

Een wijnrek is ideaal voor het opbergen van flessen wijn. Door de flessen in een wijnrek te leggen bespaar je ruimte en liggen je flessen stabiel. Het verschil tussen wijnrekken is vooral het materiaal en het aantal flessen dat er in past. Qua materiaal kies je bijvoorbeeld uit metaal of hout. Wat betreft het aantal flessen is de keuze bijna onbeperkt. Vind jij 6 flessen genoeg of wil je er wel 30 bewaren?

Waar moeten de flessen worden bewaard?

Geef uw wijnen de ruimte. Heeft u de neiging wijnen jaren te bewaren? Dan is een goed wijnrek van wezenlijk belang. De wijnen komen het best tot hun recht in een wijnrek waar de flessen in de ideale horizontale positie worden bewaard. Zo blijft de kurk vochtig en kan de wijn niet gaan oxideren. Daarnaast dient er er een goede luchtstroom te zijn tussen wijnen geplaatst in een wijnrek. En maakt u het wijnrek inzichtelijk door een wijnrek te kiezen met een goed display om de labels mooi zichtbaar te maken. Voor elke wijnliefhebber is er een passend wijnrek te vinden. Of je nu een grote drinker bent of dat je af en toe van een glas wijn geniet, wijnrekken zijn er genoeg! Allereerst kan er onderscheid gemaakt worden in het materiaal waarvan het rek is gemaakt. De meeste wijnrekken zijn gemaakt van hout. Maar tegenwoordig is het moderne wijnrek, gemaakt van metaal of kunststof ook populair. Ook qua formaat zijn er veel verschillen. Ben je een echte wijnliefhebber met een grote voorraad aan wijnflessen? Dan is een groot wijnrek in de keuken of woonkamer een goed alternatief. Drink je sporadisch een glas wijn? Dan is waarschijnlijk een compacter rek prima.

Welke vormgeving?

Voor elke woonstijl is er een passend wijnrek te vinden. Een rek gemaakt van massief hout past perfect bij een klassieke inrichting. In een landelijk interieur kun je het beste een wijnrek gemaakt van een lichte houtsoort plaatsen. Het witte rek past goed bij de brocante woonstijl en het metalen wijnrek sluit goed aan op het industriële interieur. Wissel je regelmatig van woonstijl? Het witte of zwarte wijnrek is altijd een goed idee. Ook het klassieke houten rek kun je met elk interieur combineren.

Wijnrekken