De Muscat of Moscato is een druif die vooral gebruikt wordt voor witte zoete Muskaatwijnen. Er zijn 200 verschillende soorten muskaatdruiven. Muskaat van Alexandrië is er daar een voorbeeld van. De meeste zijn ambergeel of groengeel en hebben een ovale vorm. Muskaat van Alexandrië heeft een matig bedauwde, stugge schil. Het vruchtvlees is in het algemeen knapperig en heeft een nootmuskaatachtige, vaak erg zoete smaak. De oogst vindt plaats tussen juli en oktober.

Populaire wijnen

Moscato-wijn, ook wel bekend als Muscat van Alexandrië, is een witte druivensoort die al eeuwenlang wordt gebruikt bij het maken van wijn. Het is een zoete en verfrissende wijnsoort die steeds populairder wordt onder wijnliefhebbers. In deze blogpost wordt uitgelegd waarom Moscato-wijn je favoriete keuze zou moeten zijn voor een speciale gelegenheid of diner.

Moscato-wijn heeft een uniek smaakprofiel dat hem onderscheidt van andere wijnen. Het is gemaakt van de druivensoort Muscat of Alexandria, die bekend staat om zijn van nature zoete smaak. Dit maakt het de perfecte keuze voor wie niet van droge wijnen houdt. De zoetheid van de Moscato vormt een goede aanvulling op maaltijden, vooral in combinatie met rijke en romige gerechten zoals pasta carbonara of risotto alla Milanese. Bovendien kan er dankzij het lage alcoholpercentage (meestal tussen de 6-9%) en de lichte body op elk moment van worden genoten zonder te zwaar of overweldigend aan te voelen.

Naast zijn geweldige smaak heeft Moscato-wijn ook een aantal gezondheidsvoordelen waardoor het een nog betere keuze is dan andere soorten witte wijnen. Het bevat polyfenolen, antioxidanten die het lichaam helpen beschermen tegen vrije radicalen en ontstekingen verminderen. Het heeft ook anti-verouderingseigenschappen en helpt de huid er jong en gezond uit te laten zien. Ten slotte, aangezien dit type witte wijn weinig tannines en adstringentie bevat (wat hoofdpijn kan veroorzaken), hoef je je geen zorgen te maken over onaangename bijwerkingen na het drinken ervan!

Al met al, als je op zoek bent naar een verfrissende en zoete witte wijnoptie voor je volgende bijeenkomst of speciale gelegenheid, zoek dan niet verder dan Moscato! Met zijn unieke smaakprofiel en gezondheidsvoordelen kun je echt niet fout gaan met deze heerlijke keuze! Bovendien zorgt het lage alcoholgehalte ervoor dat je achteraf geen vervelende bijwerkingen krijgt – perfect dus voor wie niet al te aangeschoten wil worden maar toch wil genieten van een glaasje of twee! Dus pak vandaag nog enkele flessen Moscato en geniet van de zoete smaak van deze geweldige druivensoort!

 

gallo moscato
gallo zoete witte wijn
moscato wijn
verfrissende wijn
toegankelijke wijn
witte wijn
zoete wijn