De Spy Mountain Pinot Noir is een ronde soepele wijn uit Nieuw-Zeeland. Omdat ik wijnen van Pinot Noir erg lekker vind was ik eigenlijk wel benieuwd hoe deze wijn zou smaken. Op het etiket staat dat de druiven van de wijn uit Hawke’s Bay komen. Dat is goed nieuws want doorgaans komen daar goede wijnen vandaan. Helaas kon de wijn mijn verwachting niet waarmaken. De wijn is niet vies maar is wat mij betreft de prijs niet waard. Voor 5.99 kan je echt veel betere wijnen krijgen.

Wanneer je de wijn inschenkt valt direct de lichte kleur op. Op zich geen probleem voor een Pinot Noir. Dat komt vaker voor. Na inschenken viel alleen direct één ding op. De rokerige geur die Pinot Noir zo lekker maakt is niet waar te nemen. Voor mij direct een teleurstelling. Er is daarnaast overigens wel rood fruit te ontdekken. Bij het proeven is de lichte kleur te verklaren. Het is inderdaad een ronde en soepele wijn zoals de Aldi deze aanprijst. Maar dat is al snel als zo’n wijn zo licht is. Het is bijna een Rosé.

Eigenlijk is de wijn heel teleurstellend. Ik koop deze in ieder geval niet meer. De nasmaak is niet lekker. Bij wijnen van Pinot Noir is vrijwel altijd een soort van bitterheid te ontdekken. Bij deze wijn is deze alleen niet plezierig. Is deze wijn heel slecht? Nee, dat is niet zo. Alleen mijn verwachting was hoger omdat het om een Pinot Noir gaat. Wil je een zeer lichte rode wijn met rood fruit? Dan is dit een goede keuze. Voor dat geld zou ik alleen een andere kiezen. Heb je deze wijn al in huis dan kan je deze wijn het beste combineren met lichte pastagerechten of een kipgerecht (niet te veel kruiden)

Andere wijnen