Domaine de la Jasse ligt ongeveer 15 kilometer van Montpellier in het hart van het meest dynamische en toonaangevende wijngebied van het Mediterrane deel van Frankrijk. De naam komt van de beschutting en schaduw, bekend in het locale dialect als “Jasse”, voorzien door de Domaine’s plataan. De iconische plataan boom, is bijna 110 jaar oud en gaf inspiratie voor het handelsmerk en logo van La Jasse.

Wijndroom

Voor de jaren ‘60 werd het grootste deel van het La Jasse oppervlak gebruikt voor vee en maar een klein deel voor wijngaarden. Toen de familie Beaujard terug kwam uit noord Afrika naar het Mediterane Zuid Frankrijk, werden zij de trotse eigenaren van dit Domaine en zij waren de eersten die langzaamaan begonnen met het terugeigenen van meer land voor wijngaarden en daarmee legden zij de basis voor het huidige Domaine de la Jasse. Het grootste deel van de huidige wijngaard was aangepland nadat de Beaujard familie het Domaine de la Jasse verkochten aan de bekende en belangrijke Nederlandse wijnhandelaarsfamilie Walraven. Hans Walraven kocht Domaine de la Jasse in het begin van de jaren ’90 om zijn wijndroom te volgen. Eindelijk kon hij zijn eigen Pauillac styled Cabernet-Sauvignon wijn maken. Het was liefde op het eerste gezicht. Hier kon Walraven zijn Cabernet-Sauvignon droom waarmaken. De maagdelijke gronden, de bescherming van de heuvels, de perfecte zee- en microklimaat condities, welke hem erg aan Bordeaux deden denken, gaven hem alle ingredienten om er een groot success van te maken.

Hans Walraven & Wijnmaker Bruno le Breton

Er was wel behoefte aan een getalenteerde wijnmaker om dit alles invulling te geven. Walraven vond de perfecte wijnmaker voor zijn droom, Bruno Le Breton. Samen met Bruno en de rest van Bruno’s team realiseerden ze langzaam de droom van Walraven. In 2008 ging Hans Walraven met pensioen en verkocht Domaine de la Jasse aan zijn loyale en getalenteerde wijnmaker en vriend Bruno Le Breton. Tegewoordig wordt Domaine de la Jasse exclusief gerepresenteerd in ongeveer 15 belangrijke markten over de hele wereld en exporteert ongeveer 85 – 90% van zijn wijnproductie.

Wijnen van Domaine de la Jasse