Als het gaat om het combineren van wijn met kip, zijn er tal van opties buiten de typische kalkoen- en cranberrysauzen. Het is geen geheim dat kip ongelooflijk veelzijdig vlees is dat op veel manieren kan worden bereid, waardoor het compatibel is met verschillende wijnstijlen. In dit artikel duiken we in de wereld van combinaties van wijn en kip die je smaakpapillen zeker zullen prikkelen.

Om te beginnen is het vermeldenswaard dat witte wijnen over het algemeen de voorkeur hebben om te combineren met kip. Delicate witte wijnen zoals Pinot Grigio en Sauvignon Blanc zijn perfecte keuzes voor lichtere kipgerechten zoals gegrilde kipsalades, terwijl vollere witte wijnen zoals Chardonnay geschikt zijn voor rijkere gerechten zoals Chicken Alfredo.

Als je op zoek bent naar iets avontuurlijkers, probeer dan kip te combineren met een rosé. Droge roséwijnen kunnen vaak een vleugje fruitigheid hebben die de subtiele smaken van de kip aanvult. En als je zin hebt in iets roods, passen lichte rode wijnen zoals Pinot Noir of Gamay ook goed bij kipgerechten zoals geroosterde kip of kip met champignonsaus.

Uiteindelijk is de sleutel tot het combineren van wijn met kip het kiezen van een wijn die de smaken van het gerecht aanvult – zonder het te overheersen. De wijn moet de smaken van de kip versterken, zonder deze te overheersen.

Zoek in het algemeen bij het combineren van kip met wijn naar wijnen die lichter zijn in tannines en een hogere zuurgraad hebben. Deze wijnen zullen de rijkdom van de kip doorsnijden en het gerecht in balans brengen.

Dus de volgende keer dat u geniet van een sappig kipdiner, overweeg dan om de gevarieerde wereld van wijn aan te boren om een ​​combinatie te vinden die de smaken op uw bord perfect in balans brengt. Van knapperige witte wijnen tot fruitige rosés en lichte rode wijnen, er is een wijn die klaar staat om een ​​wereld van smaken te ontketenen in combinatie met kip.