Als je net als de meeste mensen bent, weet je waarschijnlijk dat rode wijn het beste past bij rood vlees en witte wijn het beste bij wit vlees. Maar hoe zit het met hertenvlees? Hertenbiefstuk is een heerlijk, mager stuk wild dat verrassend veelzijdig is. Het kan op verschillende manieren worden gekookt, maar de vraag blijft: welk type wijn past er het beste bij? Laten we de mogelijkheden verkennen.

Bij het kiezen van een wijn om te combineren met hertenvlees, is het belangrijk om na te denken over hoe u de biefstuk bereidt. Serveer je bijvoorbeeld een in de pan aangebraden hertenbiefstuk met champignons en kruiden, kies dan voor een volle rode wijn zoals Cabernet Sauvignon of Merlot. Deze wijnen hebben sterke tannines en fruitsmaken die de hartige smaken van de paddenstoelen en kruiden aanvullen.

Serveer je je hertenbiefstuk met een romige saus of jus, kies dan voor een lichtere rode zoals Pinot Noir. Dit type rood is minder tannine dan Cabernet Sauvignon of Merlot en de fruitige tonen helpen de rijkdom van de saus of jus naar voren te brengen zonder deze te overheersen.

Als je je hertenbiefstuk grilt, ga dan voor een aardse witte wijn zoals Chardonnay of Riesling. Deze blanken hebben genoeg zuurgraad om alle rokerige smaken van de grill te doorbreken, terwijl ze toch licht genoeg zijn om de delicate smaak van het hertenvlees zelf niet te overheersen.

Het kan ontmoedigend zijn om te kiezen welk type wijn je bij je hertenbiefstuk wilt combineren, maar er zijn enkele eenvoudige regels die je kunnen helpen bij het nemen van beslissingen. Denk bij het combineren van wijnen met hertenbiefstuk na over hoe ze worden bereid (d.w.z. gegrild, in de pan geschroeid, enz.), en welke sauzen of jus ernaast worden geserveerd. Als je deze factoren eenmaal hebt bepaald, zou het kiezen van een geschikte wijnsoort veel gemakkelijker moeten zijn! Of het nu gaat om stevige Cabernet Sauvignon of lichte Pinot Noir die je smaakpapillen prikkelt, je vindt zeker iets perfects voor je volgende etentje met hertenbiefstuk!