Silvaner wordt in alle landen, behalve Duitsland gespeld met een “y”. Het is een oud druivenras dat toegankelijke witte wijnen oplevert. De druif wordt niet echt veel meer aangeplant omwille van zijn speciale smaakpatroon. De wijn heeft immers bijna geen smaak van zichzelf, zodat het terroir altijd te proeven is. Deze aardsheid als eigenschap van smaak is voor wijnboeren niet echt aantrekkelijk. Silvaner arriveerde vanuit Oost Europa in Duitsland.

Populaire wijnen van Silvaner

Silvaner druiven worden al sinds de 16e eeuw in Duitsland gekweekt. Deze druivensoort is gemakkelijk te herkennen aan de vlezige, groene schillen. Dit is de reden waarom Silvaner vaak wordt gebruikt om witte wijnen van hoge kwaliteit te maken. Maar wat maakt Silvaner zo’n populaire druivensoort?

Silvaner staat bekend om zijn intense aroma’s en smaken. Bovendien produceert de druif veel suiker, waardoor de wijnen die ermee worden gemaakt vaak zoet en fris zijn. Eén van de meest voorkomende smaken die je in een goed gemaakte fles Silvaner-wijn kan vinden, is citrusfruit. In combinatie met andere fruit- en bloemige smaken creëren ze een complex geheel van smaken dat elke slok een unieke verrassing laat zijn.

Silvaner-druiven zijn ook populair omdat ze relatief makkelijk te verbouwen zijn. Ze kunnen bestand zijn tegen koud weer en hitte, wat hun perfect maakt om op vele locaties in Duitsland en Oostenrijk te worden verbouwd. Ze hebben ook weinig behoefte aan speciale bodemomstandigheden of pesticiden, wat betekent dat Silvaner-wijnen meestal organische ingrediënten bevatten en daardoor veilig genoeg zijn om te drinken door mensen met allergieën of voedselintoleranties.

Silvaners worden vaak gemaakt met andere druivensoorten zoals Riesling of Gewürztraminer om extra aroma’s toe te voegen aan de wijnen die ermee worden gemaakt. Wanneer er met meerdere druivensoort samengewerkt wordt, kan dit resulteren in echt spectaculaire wijnen die gevuld zitten met verschillende aroma’s en smaken die elkaar versterken in plaats van vervagen. Het combineren van druiven levert uitzonderlijk goede resultaten op.

Dus als je op zoek bent naar iets nieuws om uit te proberen dan moet je absoluut eens kijken naar wat er allemaal mogelijk is met Silvaners! De intense aroma’s en frisse smaken maken deze soort ideale ingrediënt voor heerlijke witte wijnen vol verschillende nuances . Bovendien is het relatief makkelijk om Silvaners te verbouwen voor lokale boeren, waardoor ze populair blijven onder consumenten die opzoek zijn naar organische ingrediëntentoepassing binnne hun drankje! Probeer vandaag nog één van de vele fantastische variaties van silvaners en laat je verrasssen door hoe lekker ze wel niet kunn bediening.