Lalande-de-Pomerol ligt in het zelfde gebied als het befaamde en grotere Pomerol. De twee gebieden worden alleen door een smalle rivier de Barbanne gescheiden. Het is een gemeente in het Franse departement Gironde en telt 614 inwoners. Het is vrij klein dus. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Libournais. Er worden gulle, verleidelijke rode wijnen gemaakt, die tot de serieuzere wijnen van Bordeaux worden gerekend. De wijnen worden gemaakt van dezelfde druiven als in Pomerol en lijken er ook sterk op. Er zijn wijnen die de concurrentie serieus aankunnen. De moeite waard dus om te zoeken naar een mooie wijnen omdat ze beter betaalbaar zijn.

Kleur, geur en smaak

Deze meeste wijnen uit Lalande-de-Pomerol worden gemaakt van Merlot zijn dieprood, krachtig en geurig. Ze combineren een stevige en duidelijke structuur met fruitige aroma’s van rode en zwarte vruchten. In de beschrijving van de wijnen uit deze regio wordt vaak het woord ‘fluweel’ gebruikt. Het geeft aan dat de wijnen elegant zijn met mooie afgerond tannines. Door deze combinatie zijn het mooie eetwijnen en goede begeleiders aan tafel. De wijnen zijn vanaf het derde jaar goed op dronk en hebben een bewaarpotentieel van 15-20 jaar. In bijzondere gevallen zelfs langer.

Het terroir van Lalande-de-Pomerol

De wijnstreek Bordeaux heeft bijna ideale omstandigheden voor het produceren van kwalitatief goede wijnen. Het heeft een mild klimaat met genoeg zon en een complexe, arme, kalkrijke bodem. Het klimaat is hier overigens in vergelijking met bijvoorbeeld de Médoc meer een landklimaat met grotere temperatuursverschillen. In de lente valt er iets meer regen terwijl het in de zomer juist droger is. De wijngaarden van Lalande-de-Pomerol hebben een bodem van kiezels met klei.

Druivensoorten

In Lalande de pomerol wordt voornamelijk Merlot als druif gebruikt. De toegestane druiven zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot.

 

Populaire wijnen