De Haut-Médoc is een regio ten zuiden van de Medoc. Binnen dit gebied zijn 5 Grands Crus Classés gesitueerd. Onder deze AOC vallen de kleiner appelations: Pauillac, Margaux, Saint Julien, Saint Estèphe. Wijnen uit de Haut Médoc hebben een wereldreputatie en staan bekend om de hoogste kwaliteit. Kenmerkend voor deze wijnen is, wanneer ze op dronk zijn, ze een fenomenaal bouquet kunnen ontwikkelen. Heel elegant, intens en complex van smaak. In hun jongere jaren zijn deze wijnen vaak nog wat gesloten en stug. Haut Médoc wijnen kunnen soms wel een eeuw oud worden.

Druivensoorten

Druivensoorten rode wijn: Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Malbec, Petit Verdot, Carménère.

Het terroir van de Haut-Medoc

De bodem bestaat vooral uit kiezelheuvels, die zo typerend zijn voor de Médoc. Deze zorgen voor een perfecte drainage van het water en zijn los en luchtig. Door hun onvruchtbare aard dwingen de kiezelheuvels de wijnstokken hun wortels diep in de grond te dringen op zoek naar voedingsstoffen. De kiezelheuvels rusten op kalkplateau’s.

 

 

Haut Medoc-wijn is een soort rode wijn die afkomstig is uit de regio Haut Medoc in Frankrijk. De wijnen uit deze regio worden typisch gemaakt van een blend van Cabernet Sauvignon en Merlot druiven en staan ​​bekend om hun volle smaak en hoog tanninegehalte. haut medoc wijn heeft typisch tonen van bramen, cassis en chocolade en kan worden gecombineerd met gegrild vlees of rijke kazen. Hoewel haut medoc-wijnen op zichzelf kunnen worden genoten, hebben ze ook de neiging om beter te worden naarmate ze ouder worden, dus het is altijd een goed idee om een ​​paar flessen in de kelder te bewaren. Of je nu een fan bent van haut medoc wijn of gewoon op zoek bent naar nieuwe soorten wijn, de regio Haut Medoc is zeker het ontdekken waard. Salud!

Populaire wijnen uit de Haut-Médoc

Meer wijnen uit de Haut-Médoc