De wijnstreek Graves maakt deel uit van Bordeaux. De bodem bestaat uit keien, kiezels, min of meer grof kiezelzand, of zand vermengd met leem en klei. Daaronder bevindt zich een grondlaag van zand of zandoer (samengesteld zand met ijzijderdeeltjes) of klei, of plaatselijk kalkhoudende grond. Er zijn twee appellations die hier gemaakt worden: Graves en Graves supérieures. Graves zijn niet-mousserende rode of witte wijnen met een natuurlijk gehalte aan alcohol van minstens 11, respectievelijk 10,5 volumepercent. Graves supérieures zijn niet-mousserende witte wijnen met een natuurlijk alcoholgehalte van minstens 13,5 volumepercent.
Voor de rode wijnen worden de druivensoorten Cabernet Franc N, Cabernet-Sauvignon N, Carménère N, Côt N (of Malbec), Merlot N en Petit Verdot N gebruikt.
Voor witte wijn worden Sémillon B, Muscadelle B, Sauvignon B en Sauvignon gris C verbouwd.
Graves supérieures wordt bereid uit overrijpe druiven (à surmaturation) die in meerdere keren met de hand geplukt zijn. De belangrijkste druif is hier Sémillon B, waarmee zoete, “mollige” (moelleux) wijnen gemaakt worden.