Op Domaine de la Jasse is in 2011 een uitzonderlijk goede oogst binnengehaald. Een oogst die de boeken in gaat als “Le Millésime de la patience”, de jaargang van het geduld. De oogst 2011 kende namelijk de langste ‘hangperiode’ ooit!

Feiten over de Domaine de la Jasse Vieilles Vignes Cabernet Merlot

Smaakprofiel:Stevig, zacht en romig
Kleur:Rood
Alcoholpercentage :14,50%
Serveertip: Biefstuk, gegrild vlees
Serveertemperatuur:16-18°C
Op dronk van:2013
Op dronk tot:2018
Afsluiting:Kurk

Proefnotitie van de wijnmaker

Klassiek bereid van 90% Cabernet- Sauvignon en 10% Merlot van oude stokken (Vieilles Vignes) van 35 jaar en ouder. En gedurende 10 maanden vertroeteld op de beste Franse eikenhouten vaten van 225 liter. Ondoorzichtig diep zwart/paarsrood. Breedgeurig bouquet van sappige cassis en rijpe bosbessen met een luxueuze hint vanille, chocolade en ceder. Complex, vol en rijkgefruit op de tong met een vettig malse textuur. Zijdezacht, krachtig en lang.

Domaine de la Jasse

Wijnmaker, eigenaar Bruno Le Breton kon bij het maken van zijn wijn opnieuw een beroep doen op Patrick Léon, één van de beroemdste wijnmakers ter wereld. Léon begon zijn indrukwekkende carrière bij Château Lascombes in Margaux, gevolgd door 20 jaar Château Mouton Rothschlid in Pauillac. Samen met Robert Mondavi schiep hij “Opus One” in California en in Chili creëerde hij “Almaviva”
Voor de jaren ‘60 werd het grootste deel van het La JASSE oppervlak gebruikt voor vee en maar een klein deel voor wijngaarden. Toen de familie Beaujard terug kwam uit noord Afrika naar het Mediterane Zuid Frankrijk, werden zij de trotse eigenaren van dit Domaine en zij waren de eersten die langzaamaan begonnen met het terugeigenen van meer land voor wijngaarden en daarmee legden zij de basis voor het huidige Domaine de la Jasse.