26423_0Wanneer je deze wijn open, inschenkt en voor het eerste keer ruikt dan valt het direct op: kersen en houtopvoeding. De kleur van de wijn is donkerrood (lichtpaars). De wijn is niet heel geconcentreerd. Bij het proeven is vooral rood fruit te ontdekken. Kersen overheersen duidelijk. De wijn heeft de nodige tannines die je op je tanden voelt. Wat mij betreft wel aangenaam.

knoppen

Proefnotitie van de winkel

Schitterende Italiaanse rode wijn met een karakteristiek aroma van rood fruit, amandelen en lichte specerijen. Ronde, volle sappige smaak met veel tonen van vers geplukt rood fruit zoals kersen en frambozen en daarnaast tonen van vanille. De zachte tannines en de frisse zuren geven een elegante en toegankelijke rode wijn. Lange en fruitige afdronk. Gemaakt van 100% Corvina Veronese.

Corvina Veronese

Corvina Veronese is een druivensoort die voornamelijk staat aangeplant in Noord-Italië. Oorspronkelijk komt deze druif uit Kroatië en staat daar bekend onder de naam Hrvatica. In Italië wordt de druif vooral gebruikt voor de beroemde Bardolino en Valpolicella-wijnen. Het zijn kleine druiven met een dikke schil en ze hebben iets typerends. Dat is namelijk dat eerste knoppen op de loten geen vruchten dragen. Daarom moet hij worden geleid op een pergola. Wanneer de druiven worden ingedroogd worden er de prachtigste wijnen van gemaakt. De ingedroogde druiven leveren namelijk geconcentreerder sap op.