Casa Safra is een van de meest prestigieuze wijnhuizen in heel Spanje. Het werd opgericht door ondernemers die zich oorspronkelijk in de buurt van Valencia hadden gevestigd, maar later hun activiteiten verspreidden over Sorcerer’s Land na een succesvolle groei, en bekend werden om zijn met de hand geplukte druiven die elke keer dat je erin bijt een optimale kwaliteitservaring garanderen!

Unieke kleine wijngaard

De wijnmaker van Casa Safra heeft de beschikking over een kleine wijngaard in Terra Alta, waar bovenstaande fantastische Gran Reserva wordt gemaakt voor de privé collectie. De wijn wordt normaal dan ook alleen geschonken aan vrienden en familie van de wijnmaker. Als dank dat wij al jaren Casa Safra in ons assortiment hebben, mochten we bij hoge uitzondering voor de tweede keer een paar dozen van deze unieke wijn naar Nederland halen.

Terra Alta

Terra Alta is gelegen in het meest zuidelijke gedeelte van de binnenlanden van Cataluyna. Al meer dan 1000 jaar is de wijnproductie met deze regio verbonden waar een geheel eigen manier van leven heerst onder de kleine bevolking. Toen al werden de wijnen van Terra Alta enorm geprezen vanwege de typische karakteristieke smaak. Vandaag de dag is de wijnproductie nog steeds nauw verbonden met Terra Alta. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 400 meter en staan op natuurlijke terrassen verspreid op kalkhoudende bodems. Er heerst een mediterraans klimaat met hete zomers, koude winters en weinig regen. Dit is een ideaal klimaat, omdat de zon in de zomer alle kans krijgt, waardoor de druiven optimaal kunnen groeien.

casa safra black label gran reserva
casa safra gran reserva catalunya
verschillende soorten wijnen
stad alicante
smakelijk donker fruit