De Aconcagua Regio is onderverdeeld twee aparte gebieden: de Aconcagua – en de Casablanca Vallei. De eerste is een vlakke, dwars over het land liggende regio tussen de bergen van de Andes en de zee. De Aconcagua is drie tot vier kilometer breed en wordt omringd door bergen met een hoogte van 1.500 tot 1.800 meter boven zeeniveau. Het gebied heeft een warm, mediterraan klimaat. De maximumtemperatuur is gemiddeld 30°C in de zomer, met een gemiddelde jaartemperatuur van 14° en dagtemperatuurschommelingen in de zomer van 15° to 20° C, waardoor de vorming van suiker in de druiven wordt bevorderd. Het gebied geniet veel zonlicht: het is er zelden bewolkt en het aantal onbewolkte dagen ligt tussen de 204 en 300 dagen per jaar. Er valt gemiddeld 250 mm neerslag per jaar en in de periode van november tot april is het relatief droog. Viña Errazuriz is al sinds de tweede helft van de 19e eeuw in het bezit van de estate dicht bij de rivier Aconcagua ten noordwesten van Santiago. Hier wordt vooral rode soorten zoals Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Syrah en Cabernet Franc geteelt.