Na één snuif van deze kittige Barbera heb je al door dat er iets lekkers in je glas zit. Een wijn die barst van het frisse, rode fruit. In je mond wordt dat helemaal waargemaakt. Kwiek met body. Barbera is de naam van de druif en die groeit vooral in Piemonte, dat is zijn thuisland. Piemonte betekent letterlijk ‘voet van de bergen’ en daar staan de meeste barberadruiven aangeplant. Hij komt er al eeuwen voor en het is dus geen wonder dat hij perfect past bij de pure, eenvoudige gerechten uit de Italiaanse keuken. Denk aan allerlei antipasti, pasta, pizza, groentequiche, kip of probeer ‘m eens bij gebakken vis. Waarom ook niet? Doordat hij een soepele structuur heeft, kun je hem gerust licht gekoeld drinken. Juist lekker.

Een sappige Barbera boordevol fris fruit. Smaakt gekoeld ook heerlijk Neem ‘m mee naar de vrijdagmiddagborrel. Ook lekker bij pasta en pizza.

  • Smaak: Fruitig, sappig
  • Druivenras: Barbera
  • Land/Streek: Italië, Piemonte
  • Lekker bij: Kip & kalkoen, pasta & pizza

Populaire andere wijnen van Barbera