Het wijnbedrijf Catena maakt al jaren wijnen die internationaal zeer gewaardeerd worden. Het wijnbedrijf is in 1902 opgericht en heeft dus al meer dan honderd jaar ervaring. Kenmerkend voor Catena is dat ze pioniers waren en zijn op het gebied van verbouwen van druiven op grote hoogte. Het wijnbedrijf is met vooral populair door de wijnen gemaakt van Malbec. Daar maken ze wijnen in allerlei soorten en maten van. Daarbij is de laatste jaren te merken dat gezocht wordt naar wijnen afkomstig van een specifiek terroir. Daar is deze wijn een voorbeeld van. Deze Malbec is afkomstig van een wijngaard in het gebied Lulunta.

druiven

Lulunta

De regio Lulunta is een idyllisch gebied binnen de regio Mendoza in Argentinië. De wijnstokken worden afgewisseld met boomgaarden. De regio is beplant met oude wijnstokken die groeien in zilte klei. De wijngaarden van deze wijn zijn gelegen op een hoogte van 920 meter. Na vinificatie is deze rode wijn is gerijpt op Franse en Amerikaanse eikenhouten vaten.

Geur, kleur en smaak

De kleur van de wijn in het glas is donker en paarsrood. De geur is kruidig, fruitig. Je ruikt ook dat de wijn op hout heeft gerijpt maar dat is heel mooi geïntegreerd. Wanneer je de wijn proeft zijn bramen en zwarte bessen te herkennen. De wijn is krachtig maar tegelijkertijd ook soepel.

Eten en drinken

Zoals vrijwel iedere wijn van Malbec is deze goed te combineren met gebraden of geroosterd rood vlees.

Catena wijnen